Ievieš “maigos ierobežojumus”: restorānus slēgs pusnaktī, mazāk cilvēku pie viena galdiņa

Foto – riga.lv

Lai ierobežotu Covid-19 izplatību un novērstu arvien jaunus slimības uzliesmojumus, Ministru kabinets šodien nolēma saīsināt sabiedriskās
ēdināšanas vietu darba laiku – tās varēs būt atvērtas līdz pusnaktij, ne vairs līdz plkst. 2.00, vēsta LTV Ziņas.

Līdz septembrim sabiedriskās ēdināšanas vietās iekštelpās pie galdiņa nedrīkstēs atrasties vairāk par četriem apmeklētājiem, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi, savukārt ārtelpās – ne vairāk par astoņiem apmeklētājiem, kas nav vienas mājsaimniecības locekļi, lēma valdība.

Koronavīrusa izraisītā slimība #COVID19 pēdējā diennaktī apstiprināta 11 cilvēkiem, līdz ar to kopumā Latvijā ar to saslimuši 1165 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centrs apkopotā informācija. Pēdējā diennaktī veikts 1841 Covid-19 tests.

SPKC rīcībā esošā informācija liecina, ka viens saslimušais atgriezies no ārvalstīm, pieciem saslimušajiem bijis kontakts ar Covid-19 slimnieku. Vēl ar pieciem saslimušajiem uzsākta saziņa – papildu informācija tiks precizēta.

Stacionāros patlaban ārstējas trīs Covid-19 slimnieki, toskait divi ar vidēji smagu, bet viens – ar smagu slimības gaitu. Kopumā no stacionāra izrakstīti 183 pacienti.

Latvijā līdz šim veikti 165 610 Covid-19 testi, 1019 personas izveseļojušās, 30 cilvēki miruši.

Pievienot komentāru